Kunst

 

Tijdens de Kunstmaand kunt u bij ons een unieke expositie van verschillende glaskunstenaars bewonderen. De collectie bestaat uit unieke en gelimiteerde werken van de kunstenaars: Kjell Engman, Pawel Borowski en Stani Jan Borowski, Mats Jonasson en Marciej Habrat Aangevuld met diverse andere glasobjecten van Kosta Boda, Borowski, Maleras en Habrat.

 


Kjell Engman komt uit een muzikantenfamilie en heeft daarnaast een achtergrond als professionele rockmuzikant, voornamelijk als gitarist. Zijn muzikale erfenis komt naar voren in zijn glaskunst, niet alleen via zijn vertrouwde glasinstrumenten, maar ook in het muzikale, dansgevoel en de levensvreugde die veel van zijn objecten en figuren uitstralen. Engman werkt ook met muziek in de werelden die hij in zijn installaties creëert, waarvoor hij soundtracks componeert die deel uitmaken van de totaalervaring.

 


Het talent van Mats Jonasson als ontwerper trok al vroeg de aandacht, toen hij in 1959 als leerling-graveur bij de glasfabriek begon te werken. De daaropvolgende decennia werkte hij samen met veel van de meest gerespecteerde hedendaagse glaskunstenaars in Zweden. Gedurende deze periode ontwikkelde hij zijn natuurlijke stijl, die hij sindsdien heeft geperfectioneerd.

"Onze bossen hebben sinds mensenheugenis de harten en geesten van mensen veroverd", zegt Mats. Geïnspireerd door de natuurlijke wereld om hem heen, heeft hij zijn geest geopend om zijn onderscheidende meesterwerken te creëren in het beste Zweedse kristal. Tegenwoordig is deze zoon van de glasfabriek over de hele wereld vertegenwoordigd.

 

 

 

Openingstijden November:

 

Maandag 30 en dinsdag 31 oktober gesloten!!

Maandag t/m zaterdag 10.00-17.00

Zondag 12.00-17.00

Kunst